sestdiena, 2014. gada 22. novembris

Izstādes novembrī


" Ziemeļvalstu autori raksta bērniem un jauniešiem" 




" Mūsu Latvija- Tava un mana! "




" Iepazīsti savu Latviju!"





" Pirātu dienas tuvojas! " 



trešdiena, 2014. gada 19. novembris

Finišējam



Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa ir noslēgusies! 

          Mūsu bibliotēkā tā noslēdzās ar lukturīšu gatavošanu, lai nešpetnais trollēns nenāk ciemos darīt savas blēļas un nekrietnības. Gan lieli, gan mazi čakli strādāja, lai radītu katrs savu neatkārtojamo gaismeklīti...Lielie sakautrējās fotografēties, bet mazie tik aizrautīgi iegrimuši procesā, ka gluži vienalga, kas notiek apkārt !







Mums skaisti izdevās! 
Līdz citai tikšanās reizei- citā Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļā!

Bibliotekārīte Anita

ceturtdiena, 2014. gada 13. novembris

Pilna māja ar Muminiem ;)

     Jā, šodien Tavā bibliotēkā čakli strādāja mazie bērneļi no Bērsteles skoliņas. Viņi iepazinās arī ar citiem troļļiem...Ne tikai tiem, kas dara lielās nebēdnības un blēņas, ne tikai tiem, kas naktīs klejo apkārt un saules gaismā pārvēšas par akmeņiem...Viņi iepazina saulaino un jauko trollīšu Muminu ģimeni un viņu draugus.
    Katrs atnācējs veidoja arī savu trollīti Muminu, čaklākie paspēja  izveidot arī savu Snorkes jaunkundzi, kurai būs jāiegūst vēl arī  krāsa. Bet tas vēlāk, citā mūsu tikšanās reizē!
  



Rīt:
  •  Kundzes un jaunkundzes kopīgi darinās lukturīšus, lai ar gaismiņu aizbaidītu nešpetnos trollēnus,
  •  Gaidu Tevi ciemos uz Muminu multenītēm!

trešdiena, 2014. gada 12. novembris

Muminmultenītes Tavā bibliotēkā!


Nāc ciemos uz savu bibliotēku piektdien, 14. novembrī- skatīsimies kopā jaukās muminmultenītes!

Sākam 15:00 :)

Būs arī tēja un kāds gardums Tavam kārajam zobiņam...

 


otrdiena, 2014. gada 11. novembris

Šodien bibliotēkā Briesmonīšu tracis!




  Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa   rit pilnā sparā. Bibliotēka šodien uzņēma veselu trakulīšu komandu-16 bērneļus, vecumā no 4-7 gadiem.


    Kopīgi lasījām " Briesmonīšu traci" , zīmējām savus briesmonīšus, iepazināmies ar dažādiem troļļiem un viņu uzvedību, pētījām Ziemeļvalstu autoru darbus bērniem un pašās beigās vēl lūkojām,  kur paslēpies mazais un nebēdnīgais trollēns, kas čaklajiem strādniekiem sagādājis konfektes un krāsojamās lapas.


    Kā mums veicās, varī palūkoties šeit!

Bibliotekārīte Anita.

pirmdiena, 2014. gada 10. novembris

Gaidu Tevi Trollīštrešdienā!






     Otrdienā un ceturtdienā Tavā bibliotēkā ciemosies Bērsteles skoliņas 5-gadīgie un 6-gadīgie brašuļi un drošules  ar savām skolotājām, lai kopā ar mani lasītu par trollīšiem un troļļiem; zīmētu, līmētu un veidotu, bet arī Tu esi gaidīts bibliotēkā!


Gaidu Tevi ciemos trešdien, 12. novembrī.
    Laiks no 15:30 līdz 17:00 atvēlēts Tev- kopīgi gatavosim lukturīti un mazo akmens trolli. ;)  Līdzi paņem stikla burciņu un mazo svecīti. Pārējie nepieciešamie materiāli būs pieejami bibliotēkā!
Gaidu Tevi ciemos! ;)

piektdiena, 2014. gada 7. novembris

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa arī Tavā bibliotēkā!

Kas ir Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa?


     Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā - Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru un biedrību Norden Latvijā. Ziemeļvalstīs projekts norisināsies jau 18. reizi, Latvijā  - 17. reizi. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Nedēļas laikā bibliotēkās notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.   
Gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata.  
Un Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa var sākties! 
Šogad Nedēļa notiek no 10. - 16. novembrim un pirmdiena, 10. novembris, ir lielā lasīšanas diena. Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļai ir trīs kopējie lasījumi - Rīta stunda pašiem mazākajiem lasītājiem, Krēslas stunda pieaugušajiem, kā arī jau otro gadu tiek piedāvāts lasījums pusaudžiem. Tā kā projektā var iesaistīties ikviena bibliotēka, projekta vadītāji vēletos, lai projektā piedalās pēc iespējas vairāk bibliotēku. 
Un vai šādu -  viena fragmenta kopā lasīšanu dažādās valodās vienlaicīgi vairāk nekā 2000 bibliotēkās nevarētu uzskatīt par neoficiālu pasaules rekordu? 
Visi Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēlas pasākumi ir bez maksas. Vienīgais, kas nepieciešams ir radošums, izdoma un vēlme piedalīties projektā.

 ( Info no http://bibliotek.org/lv/ )

    Tavā - Bērsteles bibliotēkā- Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa notiks pirmo reizi, bet, ļoti ceru, ka ne pēdējo.

    11. novembrī  bibliotēkā būs  Mazo briesmonīšu diena, kad lasīsim par viņiem, prātosim un stāstīsim, zīmēsim un līmēsim...



     13. novembrī  bibliotēkā būs Muminu diena, kurā lūkosim, kā muminiem klājās  un kas mums par viņiem zināms.   Lasīsim fragmentu no  Tūves Jansones grāmatas " Tētis un jūra" , centīsimies noskaidrot vai Mumini ir īsti troļļi un, kas tad tie troļļi tādi  īsti ir.


    Visas nedēļas garumā bērni varēs krāsot un darināt savus trollīšus,  apskatīt ziemeļvalstu autoru grāmatas un meklēt troļūs sev apkārt.


    Aicinu arī  jauniešus  nākt uz bibliotēku Ziemeļvalstu nedēļas ietvaros- Jums šogad ļooooti interesants lasāmais - zviedru rakstnieka Stefana Spjuta "Stallo"  ir viena no mūsdienu Ziemeļvalstu literatūras grāmatām, kurā rakstnieks pievērsies troļļu tēmai. Šajā grāmatā viņš aizraujošā un reālistiskā veidā apvieno ziemeļu -  zviedru un sāmu kultūru un troļļu mītus. Grāmata tulkojumos ir iznākusi jau trīspadsmit valstīs, un pēc tās tiek uzņemta arī filma.



Gaidu arī  Tevi! Atnāc!

Bibliotekārīte Anita