ceturtdiena, 2016. gada 17. novembris

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa 2016


    Šogad Nedēļa notiek no 14. - 20. novembrim un pirmdiena, 14. novembris, ir lielā lasīšanas diena. Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļai ir trīs kopējie lasījumi - Rīta stunda pašiem mazākajiem lasītājiem, Krēslas stunda pieaugušajiem, kā arī jau otro gadu tiek piedāvāts lasījums pusaudžiem. Šī gada tēma ir Nākotne ziemeļos.



     Bērsteles bibliotēka šogad piedāvāja trīs aktivitātes- Rīta stundu pirmsskolas vecuma bērniem, Krēslas stundas lasījumu pieaugušajiem un Ziemeļvalstu autoru grāmatu izstādi gan pieaugušajiem lasītājiem, gan bērniem un jauniešiem. 


Rīta stundas grāmatas lasījumam bija izvēlēta Roba Skotona grāmata "Runcis Puncis".


      Bibliotēkas vadītāja pārtapa Runča Punča mammā Mincē un devās ciemos uz PII "Mārpuķīte".  Ar sagatavošanas grupas bērniem kopīgi izlasījām grāmatu un pārrunājā, kā tad īsti tur ir ar tām bailēm, ar nākotni, ko nezinām. Topošajiem skolēniem bija iespēja uzzīmēt savas bailes vai, tieši pretēji, prieku par pirmo skolas dienu...




 Tapa tik daudzi Runča Punča piedzīvojumi gan bailēs, gan lielās dienas gaidās!  Parakstoties uz lielās aploksnes, kas nodota Runcim Puncim glabāšanā, gandrīz visi bērni atzinās, ka nemaz vairs nav bailes no tās pirmās skolas dienas! 


     Autogrāfi uz aploksnes un paši priecīgi, jo katram tiek veselīgā pele no kaķu mammas Minces krājumiem. Pačukstēšu, ka puncī pelei paslēpušās žāvētas aprikozes... 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru