piektdiena, 2017. gada 12. maijs

Joku mēneša tikšanās.

    Ar jokiem nekad neko nevar zināt- Tu vari jokot, bet tie mēdz izjokot arī Tevi pašu! Tā Tavā bibliotēkā šoreiz notika ar topošajiem skolēniem no vietējās pirmsskolas grupas. Sarunājām joku mēnesī aprīlī tikties, lai skatītu jokus gārāmatās un jokotos, bet tikšanos nācās pārcelt veselas divas reizes! Beidzot arī tikāmies, bet jau maijā, ne vairs aprīlī...
   Tad, kad beidzot satikāmies, ķērāmies pie lasīšanas. Lasījām Janno Peldmā jauko grāmatu "Lote un Mēnessakmens noslēpums". Un, kā Tu nesmiesies, lasot grāmatu, ja vecais ceļotājsuns Klauss Āfrikas lietusmežos atrod trīs stāvus, kur pirmajā ir īsta pankūku kafejnīca, otrajā dzīvo pērtiķi, bet trešajā lapsas spēlē futbolu. Ja bumba nokrīt no meža trešā stāva, to žirafes pirmajā stāvā paceļ un nodod atpakaļ uz augšu! Un sastapt var koalas lāčus un nīlzirgus, kas skrien vienās apakšbiksēs, jo ezerā dzīvo vardes, kas ēd bikses ar zemeņu ievārījumu!!!  Ja gribi tikt pāri, tiec bez biksēm! Bet Klauss ir viltīgs- viņš paņem čūsku un peld uz čūskas... tas nekas, ka čūska beigās ir koka zars...Bet bikses veselas!


    Tā, nu mēs tur jokojāmies- lasījām, gatavojām bikšēdājvardes, braucām ar "čūsku" pāri iedomātam ezeram, lai lielā varde nenoķer. Bet pašās beigās spēlējām lapsu futbolu, ko spēlē četrrāpus un tikai ar pakaļkājām! Lai atgūtu spēkus pēc futbola, ēdām krāsotas vardes, un, tad jau arī atvadīšanās laiks bija klāt. To, kā mums gāja, skati bibliotēkas galerijā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru