otrdiena, 2014. gada 22. aprīlis

Bibliotēku nedēļa




      Kā katru gadu aprīlī pasaulē visas bibliotēkas  tradicionāli atzīmē Bibliotēku nedēļu, jo 1996.gadā UNESCO 23. aprīli pasludināja par Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu.
      Saskaņā ar kataloniešu leģendu Svētais Juris, cīnīdamies ar tumsonības un māņticības pūķi, izglāba princesi. Vietā, kur ievainotā pūķa asinis skārušas zemi, uzplaukusi sārta roze. Tāpēc arī radusies tradīcija Svētā Jura dienā dāvināt rozes un grāmatas, bet Bibliotēku nedēļā – nākt uz bibliotēku  :)


                              Šogad Bibliotēku nedēļas moto ir “Informēts un vesels”.
      Bērsteles bibliotēkā aicinām apskatīt izstādi "Padomāsim par veselību!" - grāmatas par veselīgu dzīvesveidu, kā izvēlēties uzturu, izvairīties no stresa, nodarboties ar fiziskām aktivitātēm.








    24. aprīlī aicinu lielos un mazos bibliotēkas apmeklētājus piedalīties domu apmaiņā
 
                                               "Iekārto savu bibliotēku!"  
 Izsaki arī Tu savu skatījumu, kas būtu nepieciešams mūsu bibliotēkā, lai varētu tur ērti justies. Aicinu aizpildīt anketas un piedalīties zīmējumu zīmēšanā " Mana bibliotēka" .

                                                                 Gaidu Tevi bibliotēkā!                                                                                                                         Bibliotekāre Anita ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru