sestdiena, 2016. gada 19. marts

Lai top Rundāles novada musturdeķis!

 Līdz Latvijas proklamēšanas 100.gadadienai 2018.gadā laika nav atlicis daudz. Gatavošanās svētkiem jau sākta, to rīkošanā aicināta iesaistīties arī sabiedrība un padomāt, ko ikviens no mums var uzdāvināt savai Latvijai svētkos!

     Simts gadi ir liels skaitlis, nozīmīgs periods mūsu valstij. Mēs varam ar cieņu un godu svinēt šo notikumu. Latvijas simtgades svinību ietvaru simboliski var salīdzināt ar dzimšanas dienas svinēšanas ciklu. Dzimšanas dienā atceramies savus radītājus – vecākus, vecvecākus, apskatāmies bērnības un jaunības vietas,  fotogrāfijas. Iegādajamies vai darinām dāvanas pašu spēkiem...
     Lai svētki izdotos, Bērsteles bibliotēka aicina visiem kopā radīt dāvanu mūsu Latvijai! Mēs visi esam Latvija, arī mūsu skaistais un tradīcijām, cilvēkiem bagātais Rundāles novads ir Latvija. Mēs paši radam to Latviju, kuru pēc vēl 100 un vairāk gadiem skatīs mūsu pēcteči. 
     Bērsteles bibliotēka 2015.gada maijā organizēja Latvijas radošo rokdarbnieču darināto musturdeķu izstādi (Vairāk par musturdeķu izstādi šeit! ) , tā parādīja šo deķu skaistumu un neatkārtojamību, kas rodas, dažādiem cilvēkiem kopā darbojoties, darinot katram savu nelielu gabaliņu no lielā kopuma. Arī tagad mēs visi kopā tiekam aicināti darināt šo neatkārtojamo dāvanu Latvijai- Rundāles novada musturdeķi. 
    Tev nav jāsatraucas, ka neesi liels rokdarbnieks, jo šis mazais tamborētais vai adītais 12 reiz 12 centimetrus lielais/mazais  gabaliņš ir pagatavojams arī ar skolas mācību stundā gūtajām zināšanām. Galvenais ir vēlme piedalīties un padomāt, ar ko Tev asociējas Rundāles novads!  Citam tā ir Rundāles pils, citam Viesturu plašie kviešu lauki un Lielupes rāmais plūdums, citam Svitenes kāpostu lauki vai Vecrundāles ceriņi...Katra vieta vai notikums, kas mums ir svarīgi katram personīgi, var rast savu vietu un pielietojumu lielajā Rundāles novada deķī. Un, jā! Tev nav jāsatraucas, ka neesi Rundāles novada iedzīvotājs, bet gribi pievienoties dāvanas tapšanā... Ja Tev ir jel kāda saikne ar mūspusi, tad droši piedalies!  Laika mums ir pietiekami- darbosimies līdz 2018.gada rudenim... 
    Tiksimies jaunos ierakstos šeit,"Rundāles novada ziņās" un arī Bērsteles bibliotēkas draugu lapā!  Visus jautājumus vari adresēt arī man personīgi- Bērsteles bibliotēkas vadītājai Anitai Švedai (sazinamies sociālajos tīklos) 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru