ceturtdiena, 2022. gada 20. janvāris

#Argrāmatuuzbērnudārzu

 #Argrāmatuuzbērnudārzu 

Jā, tieši ar šādu mirkļbirku 2016.gada pašā izskaņā radās #Bērstelesbibliotēka lasītveicināšanas programma pirmsskolas vecuma bērniem "Lielais Lauvēns Lasītājs"



Dzīvē tas notika sekojoši- bibliotekāre krāva grāmatas lielajā ceļojumu somā, ņēma līdzi dažādus materiālus, ar kuru palīdzību top radošie darbi un brauca uz bērnudārzu. Kādu reizi pie bērniem nāca ciemos Peles kundze, kādu reizi Bizmārīte Mārīte; citā reizē durvis vēra Rūķis, bet reizēm bija klāt ar lielo grāmatu somu vienkārši bibliotekāre. Un, ziniet, tas bija BRĪNIŠĶĪGI! Katra mūsu tikšānās reize bija ĪPAŠA ( un mums bija veselas 57!!! ĪPAŠĀS tikšanās reizes)


Kopā lasījām kādu stāstu, izrunājām izlasīto krustu-šķērsu, visi līmējām, zīmējām, lipinājām, dziedājām, skatījām nelielas izrādītes un gājām rotaļās...
Vecāki 108 bērniem ļāva lasīt Bērsteles bibliotēkas grāmatas- bērni izlasīja 1765 grāmatas! Kopā rosījāmies gandrīz 4 gadus. Protams, slimība, kas skāra visu pasauli, apstādināja arī šo. Diemžēl, nācās sastapties arī ar kolēģu viedokli, ka "šis ir noiets etaps", "nav aktuāli", bet ar lielu prieku skatos uz citām bibliotēkām, kur tas tomēr ir gan svarīgi, gan aktuāli. https://www.facebook.com/bauskasbernubiblioteka un https://www.facebook.com/vircavasbiblioteka - man ļoti liels prieks par šīm bibliotēkām! Un es zinu, ka tām izdosies! Un arī #Bērstelesbibliotēka izdosies... Varbūt savādākā formā, citādākā veidā, bet izdosies, jo SIRDSDARBU darīt nevar liegt!


Ar cieņu un smaidu,
Tava bibliotekāre Anita Šveda

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru