ceturtdiena, 2017. gada 9. februāris

Mazie ciemiņi Bērsteles bibliotēkā

   Otrdienas rīts bibliotēkā sākās ar rosīgu telpu pārkārtošanu, jo bija gaidāmi ciemiņi! Bibliotēkā tika gaidīti paši mazākie vietējā ciema pirmsskolnieki- divus līdz četrus gadus veci mazuļi.
   Mazos ciemiņus gaidīja neliela leļļu teātra izrāde, kurā visi varēja atpazīt un just līdzi labi zināmiem tēliem- mazais kaķēns Melnis neklausīja savu māmiņu un apmaldījās,bet iepazinās gan ar vardi, gan gotiņu, gan mājas sargu suņuku...


   Mazie skatījās un klausījās atplestām mutītēm; no sirds juta līdzi kaķēna bēdām un tukšajam puncim. Lai kaķēns paēstu, pat pieniņu bija gatavi no mājām atnest! Pienu atstājām mājās, lai paši varam dzert, bet kaķiem pagatavojām peles... Un pirkstu spēles spēlējām!



   Kad kopīgie darbi padarīti, tad arī pašiem peļu gatavotājiem, kāds kārums uz zoba jāliek- dzērām siltu tēju un ēdām kopīgi sarūpētos kārumus. 
Tas nekas, ka pirms pusdienu tiesas- mazie "pelēni" jautri "padancoja" zem galda un devās atpūsties. 


   Bet, ko bibliotekāre? Bet bibliotekāre domā, kā citu reizi uzņemt mazos ciemiņus, lai kopā varam iepazīt vēl kādu grāmatu, nospēlēt teātra izrādīti vai izspēlēt pirkstu spēli. 

Tiekamies bibliotēkā!

P.S. Leļļu teātra izrādītes tapšanā izmantota Natālijas Čubas grāmata "Plaukstiņas", kas īpaši piemērota mazuļiem valodas sekmīgākai attīstībai 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru